Data înscrierii: 11 Mar 2005 Mesaje: 2380 Locație: www.atlabs.ro
Trimis: Vin Aug 04, 2006 10:37 am Titlul subiectului: Generatia X
Textul urmator l-am primit de la un bun prieten.. sunt convins ca multi o sa se regaseasca aici:
Aceasta este o scrisoare nostalgica, adresata celor care fac parte din generatia NOASTRA, GENERATIA X.
Nascuti la inceputul anilor 80, vedem acum in anul 2006 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat`o ei, si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar ne pricepem la istorie si la politica mai mult decat cred batranii, care bombane in spatele nostru ca "noi nu stim nimic".
Suntem ultima generatie care a jucat `scunsea, Castel,Ratele si Vanatorii, Tara tara vrem ostasi, Prinsea, Sticluta cu otrava, Pac Pac, Hotii si vardistii,ultimii are au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care ne-am jucat pe jocurile video (remember Mario?) si primii care am vazut desene animate color.
Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Diesel era deja lider de gasca.
Baietii si-au scris numarul fotbalistului preferat cu pasta de dinti pe tricouri, iar fetele si-au cusut pe blugi stelute si inimioare.
Noi nu am dat Capacitate, nu am dat grile la admitere si am fost ultimii Soimi ai Patriei, cu costumele alea groaznic de nepotrivite cromatic.
Am invatat poezii in romaneste la gradinita, nu in engleza, si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.
Spuneam misto si fain in loc de cool. Am sorbit din ochi Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas.. si cine zice ca nu s`a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
Ne uitam la desenele animate de la italieni si ne era ciuda ca nu avem si noi subtitrare sa intelegem de ce naiba s`a certat Mila cu siro. Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe de apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.. Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys, si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam. Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Pe ei daca ii intrebi, "muzica a inceput cu Backstreet Boys, care nici nu mai sunt cool acum, orikum!" Am citit Licurici, Pif si Hercule (care aveau cadou niste jucarii bestiale) si am baut Cico si sucuri de la tec fara sa ne fie teama ca au prea multe e`uri, iar la scoala beam toata clasa dintr`o sticla de suc fara teama de virusi.
Noi am injurat arbitrul care ne`a furat la meciul cu Danemarca, si poate ca tot noi i`am trimis 10000 de mailuri de "dulce".
Noi nu ne dadeam bip`uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris si jocuri de televizor, de care n e plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam Fantanita, sau Flori, fete sau baieti, sau Sticla, sau Adevar sau Provocare, sau orice ne dadea un pretext sa pupam !pe gura! pe cine "iubeam". Noi suntem cei care inca au mai "cerut (sau li s`a cerut) prietenia", care inca roseam la cuvantul "SEX", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in cap la colegi, care am completat mii de oracole, sperand ca iubitul sau iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.
Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacut de copii, nu ne`am spalat pe maini dupa ce ne`am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am baut doar apa imbuteliata, ne-am tavalit si balacit prin toate baltile si nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam. Noi am auzit cum s`a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit`o pe Andreea Esca, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti`va de magarus".
Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de first-timers...
Data înscrierii: 28 Iul 2006 Mesaje: 12 Locație: in CAPSUN..:))
Trimis: Vin Aug 04, 2006 11:42 am Titlul subiectului:
frumos spus si din fericire pt. noi toate sunt adevarate...oricum ar fii foarte multe de spus despre copilaria noasta..din pacate cei mici nu mai au copilarie..ceea ce este foarte trist.....oare cati dintre ei se mai joaca PITULUSU.... au auzit oare de jocul acesta??? dak le spui de PITULUSU te intreaba dak asta este ultimul joc aparut pe PC..
Data înscrierii: 02 Sep 2003 Mesaje: 2112 Locație: Bucuresti
Trimis: Vin Aug 04, 2006 12:16 pm Titlul subiectului:
Aceeasi situatie cu desenele animate.
Goofy, Pluto, Chip si Dale, Ducky Duck, Sylverster etc. Ca sa numai zic ca multi se uita plictisiti la Tom si Jerry sau la Tweety. Sunt numai cateva exemple.... Acum la TV ( Cartoon Network, Jetix etc. ) sunt numai jeguri de desene animate in marea lor majoritate.
Cati dintre copilasi se mai joaca un Scrabble? sau joaca sah? E mai "frumos" un Counter Strike si sa zboare 2-3 creieri ai vecinului de la etajul 4. Damn man...
Si da, e vina PARINTILOR ca-si lasa odraslele sa se uite la astfel de mizerii, ca-i lasa la calculator de la 5 ani etc. Sunt si exceptii, sunt sigur de asta, dar sunt asa de putine aceste situatii incat...abia sunt sesizabile... _________________ PortalJocuriBancuriAnunturisubtitrarieinter
Data înscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 829 Locație: Tg-Jiu
Trimis: Sâm Aug 05, 2006 6:01 am Titlul subiectului:
Hmmm nu e chiar asa,io unu prefer sa ma joc un pitulusu decat un cs,da imi plac si jocurile video dar cu un anumit scop si cu o anumita limita de timp... _________________ "Omul s-a nascut,liber dar intotdeauna este inlantuit"---J.J. Rousseau "Contractul social"
Data înscrierii: 02 Oct 2003 Mesaje: 175 Locație: Brampton/Toronto Canada
Trimis: Dum Aug 06, 2006 6:28 am Titlul subiectului:
Pe mine nu ma mai mira nimic din ceea ce este acum la generatzia X (sau cum se denumesc ei) pentru ca aici unde locuiesc imi creste "tensiunea" mai mult decat eram si traiam pe plaiurile mioritice !
Aici se invatza tabla inmultzirii incepand cu clasa a 4`a , nu mananca ciorba decat odata sau de doua ori pe luna , nu se deplaseaza decat in general cu masina (parintzilor evident) , nu fac sport decat in mod "demonstrativ" si lucurile pot continua.
Singurul lucru care pot sa spun ca sunt fericit ca nu`l mai aud este injuraturiile traditzionale romanesti si mult mai mult respect fatza de "cei batrani" si rar vezi oameni certandu-se !
Fiecare generatzie are felul ei de exprimare insa unele se exprima prea ciudat cel putin pentru noi care am depasit deja adolescentza de ceva ani !
Giani Toronto ! _________________ Ceea ce stim noi este Nimic , ceea ce nu stim este Totul !
Data înscrierii: 08 Iun 2005 Mesaje: 1694 Locație: IS
Trimis: Lun Aug 07, 2006 10:20 am Titlul subiectului:
FireEyes a scris:
Aceeasi situatie cu desenele animate.
Goofy, Pluto, Chip si Dale, Ducky Duck, Sylverster etc. Ca sa numai zic ca multi se uita plictisiti la Tom si Jerry sau la Tweety. Sunt numai cateva exemple.... Acum la TV ( Cartoon Network, Jetix etc. ) sunt numai jeguri de desene animate in marea lor majoritate.
Cati dintre copilasi se mai joaca un Scrabble? sau joaca sah? E mai "frumos" un Counter Strike si sa zboare 2-3 creieri ai vecinului de la etajul 4. Damn man...
Si da, e vina PARINTILOR ca-si lasa odraslele sa se uite la astfel de mizerii, ca-i lasa la calculator de la 5 ani etc. Sunt si exceptii, sunt sigur de asta, dar sunt asa de putine aceste situatii incat...abia sunt sesizabile...
Fire.. super...
De desenele astea animate chiar imi era dor. Marcheaza destul de bine generatiile si nu vreau sa devin moshneag deja dar parca generatia asta MTV, McDonald, Cunter, etc, am impresia ca e mai seaca nu stiu cum... parca generatiile ce vin sunt tot mai seci... mai slabe si mai pretentioase... _________________ un iz de moldovean....
Data înscrierii: 29 Sep 2003 Mesaje: 670 Locație: From the top of the world...
Trimis: Lun Aug 07, 2006 10:22 am Titlul subiectului:
cineva spunea la un momendat ... ca supravietuirea speciei inseamna evolutie...speciile care evoluiaza isi asigura un viitor cat de cat ... sa inseamne copilariile din ziua de azi un nou pas pe scara evolutie? ...intradevar pt inceput se pare ca incepe prost chiar foarte prost ...dar daca privesti in ansamblu este totusi bine ca la 7-8-9 ani sa sti sa umbli pe calculator si la 10 sa intalezi un windows ...noua ne pare rau ca iei nu mai au distractia noastra ..asa este ..dar si parintzi nostri au avut durere in suflet cand ne vedeau ca stam in fatza blocului pana la 1-2 noaptea la vorbe sau cu nu stiu ce fata ne sarutam ...pe vremea lor la 6-7-8 ca fata nu aveai ce cauta afara ..ca baiat ...se accepta un 8-9 ... si se trezeau la 5-6-7 pt a pleca la munca (a campului sau alta) ...la fel si strabunici nostri au avut durere in suflet cand ii vedau pe parintzi nostri ca jucau si cresteau altfel...cand a ajuns W W 1(primu razboi mondial) ..au uitat de copilarie si de cultura ...conta doar sa creasca sa supravietzuiasca...asta inseamna protejarea speciei prin orice mijloace...sa nu uitam ca rusi un bun timp in perioada W W 2 au devenit canibali ...pt a supravietzui ... in principiu omu este capabil de orice de la cel mai condamnat lucru (condamnat de noi)...pana la cel mai frumos lucru...(frumos lucru vazut din perspectiva noastra)...
In cateva cuvinte ... mereu a fost generatii " de invingatori, de visatori, de first-timers... " cum zicea mai sus cineva ...pt ca daca ei nu erau in trecut nici noi nu eram in ziua de azi ...pt ca probabil cursul evolutiei ar fi fost altu ...
da ne`ar place sa vedem cum copii din ziua de azi ar avea distractia pe care am avuto noi ...dar acest lucru nu este normal... nu putem cere ..nu avem dreptu sa...pretindem asta ...sa pretindem sa fie...involuatzi ...
DA a fost frumos ceea fost ...depinde de noi ca acele amintiri sa ramana in memoria noastra ..si sa nu`le uitam ... pt ca este foarte trist ca cineva sa`si uite trecutul ... este chiar tragic as indrazni sa spun ... _________________ o zi/noapte placuta
Data înscrierii: 25 Ian 2005 Mesaje: 46 Locație: Targu Jiu
Trimis: Lun Aug 07, 2006 7:41 pm Titlul subiectului:
Va mai aduceti aminte de colectiile de timbre? De gumele turbo? De ambalajele de la dulciuri aduse de pe la Bulgari sau Unguri?
De moda depeche?
De casetele audio....de casetofoanele noastre de odata? De primele statii audio? Cine avea boxa a mai mare era cel mai tare din cartier.....
Jucam cuburi, scrable, colectiile cu ostasi si cai...stateam cu orele si jucam "popa prostu`", "razboi", "macaua"....
Felete se adunau si faceau hainite la papusi.....acum nu stiu cum sa iasa cu fusta cat mai scurta ....vezi pustioaicele din ziua de azi si nu iti vine sa crezi .....parca's pui de avicola( cresc in trei saptamani cat un pui de tara intr-o juma' de an! )
Primii nostri blugi taiati.....pierdeam ore sa ii faceam cat mai "misto"
Desenele animate de odata.....doamne cat de frumoase erau......cele din ziua de azi....sperie copii nu alta.
Jocurile copilariei...unde s-au dus???Mai stiu copii vre-un joc....NU!
Mai tineti minte cazematele facute din frunze toamna??Pistoalele cu apa, cu sageti.....
Corespondenta prin scrisori?
De cand nu ati mai citit o carte buna?
Astazi vorbim despre mobile, masini, femei, bani, smecheri....
Acum vrem toti sa fim cat mai COOL! Sa iesim cat mai mult din "relief"....
Data înscrierii: 13 Aug 2006 Mesaje: 25 Locație: Bucuresti
Trimis: Mar Aug 15, 2006 12:06 pm Titlul subiectului:
Foarte frumos descrisa Generatia X...si noi am fost cei care am trait-o .
Cred ca asta este cel mai important ....ca am stim sa ne bucuram de acele momente..ala a fost timpul copilariei noastre.Nu stiu daca noi suntem mai norocosi decat ei ca am trait intr-o lume mai simpla si mai linistita, sau daca e mai bine ca am ramas niste visatori .....
E clar ca lucrurile au evoluat(?) mult de atunci si copii de astazi au alte jocuri si se bucura altfel. Eu m-am gandit ca atunci cand o sa am copii o sa-i pun sa se uite la desene doar de pe CD-uri , desenele alea banale, inteligente si nevinovate pe care le vedeam cand eram mica..fara ca mama sa-si faca grija ca dupa un episod din Tom si Jerry as putea sa merg apoi la joaca si sa-mi impusc prietenii...As putea sa-i invat pe copii mei jocurile pe care le-am jucat eu ..sa le creez un mediu asemanator cu cel al copilariei mele. Dar nu pot sa fac asta. Pt ca nici parintii mei nu m-au pus sa-mi traiesc copilaria la fel cum si-au trait-o ei. Mama a invatat sa mearga pe role pana sa ma invete si pe mine sa merg. Si a fost un lucru bun. Poate ca va trebui sa invat si eu la un moment dat sa joc CS ca sa fiu sigura ca pot sa petrec cateva momente impreuna cu copilul meu. Oamenii au tendinta sa considere ca evenimentele din trecut au fost mai bune si mai valoroase decat cele actuale. Eu zic ca progresul asta din viata sociala a oamenilor, chiar daca e bun sau rau trebuie acceptat . Important e sa luam din el elementele sale bune si sa incercam sa le imbinam cu cele din trecut. Asta ca sa nu apara un conflict intre generatii.
Evolutia nu poate fi oprita.Poti incerca s-o incetinesti ..dar nu s-o opresti. Daca cei mici nu mai gasesc nimic fascinant in jocul "`ascunsea"...atunci va trebui sa incercam sa-i invatam noi..sau daca nu ...sa incercam sa-i determinam sa se limiteze doar la aspectele pozitive ale generatiei actuale.
Trimis: Lun Aug 21, 2006 8:03 pm Titlul subiectului:
"Copilăria este cea mai de preț comoară și odată lăsată în urmă, nu mai poate fi recuperată."
http://www.woow.ro/prezentare/Copilaria.html _________________ " Sunt spirit din lacrimile unui inger fara aripi! "
Data înscrierii: 14 Mar 2004 Mesaje: 328 Locație: Targu-jiu
Trimis: Mie Aug 23, 2006 8:46 am Titlul subiectului:
[quote="mitrutz"]Alexxia,
Timbre nestampilate mai ai ?
Ce pretuite erau alea Y.A.R. nestampilate si cele din perioada interbelica !
Alexxia, facem schimb de timbre ?
Mitrutz, nu mai are ca mi le`a dat mie pe toate ..
aha,faptul ca nu ai niciun drept,faptul ca un mos senil la 70 de ani poate vota pentru viitorul sau,iar un copil sau un adolescent cu capul pe umeri nu poate sa voteze pentru viitorul sau care de-abia acum incepe,e o comoara nu???
Faptul un alt mos senil poate conduce o masina si poate atipi la volan(deh varsta)provocand eu nu stiu ce accident din care mor 10 persoane si el nu moare,iar un adolescent nu poate conduce o masina,pentru ca e mai impulsiv si mai rebel,wow ce comoara???
Faptul ca pe intregul Glob mortalitatea infantila a atins o rata imposibil de imaginat macar,e o comoara nu??
Te poftesc sa te duci in Somalia,Irak,Etiopia sau mai stiu e ce tara din lumea a 3a si spune-le tu copiilor sa se resemneze cu faptul ca aceasta "comoara" a ta,si-anume copilaria e singurul lucru de care ar trebui sa se bucure.
Asa ca e cam relativa treaba cu comoara asta de care vorbesti tu,sau era doar un citat oarecare menit sa atraga cateva zambete pe buze? _________________ "Omul s-a nascut,liber dar intotdeauna este inlantuit"---J.J. Rousseau "Contractul social"
Trimis: Vin Aug 25, 2006 7:22 pm Titlul subiectului:
Aici nu era vorba de politica sau de drepturile pe care le copii vs. adulti!
Ai inteles total gresit!
Un copil cum spui tu ...semnificatia lui si atat!
Puritatea, sinceritatea, rasul, jocul...si tot ce face el ....tu mai stii sa fii asa? Sa te bucuri cu adevarat?Sa razi din toata inima?Sa te simti pur ? Poti sa o mai faci asa cum o face un copil?Eu nu cred!
Te bucuri atunci cand ai bani si iti permiti sa faci ceea ce iti doresti! Te bucuri atunci cand cineva iti face un serviciu! Te bucuri atunci cand"faci" pe cineva!Te bucuri atunci cand esti acolo sus.....
Nu!!!! Un adult din ziua de azi nu stie sa se bucure ca un copil!
Un copil primeste o acadea si este cel mai fericit copil din lume !
Nu poti compara sentimentele pure ale unui copil cu cele ale unui adult!
Un adult are probleme ..servici,responsabilitati....si uita sa fie copil!
Uita lucruri minore dar care au o atat de mare importanta!
Un adult uita sa se bucure, macar sa zambeasca atunci cand ajunse acasa de la servici si-l intampina sotul/sotia, pe cand un copil sare in sus de bucurie atunci cand vin parintii acasa.....
Si multe altele.....nu are sens sa mai dau exemple....
Imi place sa cred ca ochii unui copil ma pot face mereu sa zambesc si sa ma intreb care-i farmecul tau ? care e secretul de esti atat de dulce ?
Asta-i tot...si nu uitati copii am fost toti si doar cativa au stiut sa pastreze aceasta amintire vie...asa ca orice om mare ai fi, cauta un copil si te va ajuta sa-ti amintesti...
Copilaria este o comoara! _________________ " Sunt spirit din lacrimile unui inger fara aripi! "
Trimis: Dum Aug 27, 2006 11:30 am Titlul subiectului:
ai zis pe undeva pe-acolo ca un copil e fericit cand are bani,dar daca acel copil traieste intr-o tara din lumea a 3a si nu-si permite apa curenta,electricitate aceste luxuri in tari sarace pe care noi le consideram asa de banale,copilaria e fericita doar intr-un camin fericit,dar io cred ca m-am exprimat destul de clar atunci cand am zis ca aceasta fericire a copilariei e relativa depinzand in mare parte de niste factori care favorizeaza climatul fericit al copilariei ,deh am vorbit engleza corcita cu franceza amestecata cu romano-chineza _________________ "Omul s-a nascut,liber dar intotdeauna este inlantuit"---J.J. Rousseau "Contractul social"
Trimis: Joi Aug 31, 2006 10:15 pm Titlul subiectului:
"Copile trezeste-te! Nu mai esti mic, acum ai crescut ! Accepta lucrul asta!" Cred ca am auzit cuvintele astea de o mie de ori si tot de o mie de ori, cu inima sfasiata de durere, mi-am luat adio de la copilarie. Numai cei care s-au maturizat cu adevarat pot regreta clipele mununate ale copilariei. Cei care spun ca in copilarie nu vad nimic frumos, aceia inca mai sunt copii, aceia nu s-au maturizat inca pe deplin.
Data înscrierii: 08 Iun 2005 Mesaje: 1694 Locație: IS
Trimis: Vin Sep 01, 2006 9:15 pm Titlul subiectului:
Cand eram mic imi doream sa devin ca "oamenii mari" iar acum... sincer.. parca n-as vrea ssa ma intorc in copilarie . Daca ar fi dupa mine m-as intoarce pe la 20 de ani si as vrea sa raman la varsta aceea. _________________ un iz de moldovean....
Trimis: Vin Sep 01, 2006 10:57 pm Titlul subiectului:
Eu am 20 de ani ( in jur de) si as vrea sa mai fiu de 10 ani iar cand aveam 10 ani vroiam sa fiu de 20 de ani(cred ca nu stiam ce ma asteapta). Ca atunci cand esti la liceu si iti doresti sa scapi odata de perioada aia iar dupa ce termini liceul iti doresti sa nu se fi terminat, sa mai fi avut la dispozitie cativa ani de petreceri si nebunii ...
Asa suntem noi oamenii: mereu nemultumiti cu starea noastra actuala.
Cum se zice " Da-mi Doamne mintea de pe urma"!
Trimis: Dum Sep 17, 2006 9:16 am Titlul subiectului:
Am observat ca discutia s-a indreptat inspre o polemica a starilor adult/copil. Propun sa invitam un copil sa-si spuna parerea pe acest forum ..probabil el ar fi cel mai in masura sa dea o definitie a copilariei...Dar, noi fiind adulti , avem avantajul ca am fost copii si putem sa privim copilaria ..intr-un mod matur
Un psiholog spunea ca omul poate sa aiba trei stari ale eului prin care isi poate exprima personalitatea: Parintele, Adultul si Copilul .
Starea de Parinte se manifesta atunci cand avem nevoie sa aplicam cunostintele si invataturile pe care le-am primit de la parinti si profesori. Aceasta stare ne ajuta sa ne adaptam in societate si sa interactionam cu ceilelti, in functie de anumite norme sociale . Spre exemplu ....respectam regulile de circulatie atunci cand mergem cu masina ca sa nu ii lovim pe ceilalti... avem un serviciu, pt ca doar asa putem castiga bani ca sa supravietuim (valabil pt Romania )....Pur si simplu aplicam anumite reguli pe care le-am invatat
Starea de Adult se manifesta atunci cand suntem rationali, responsabili si luam decizii in functie de experientele personale. In aceasta stare ne manifestam atunci cand luam decizii, cand trebuie sa fim responsabili fata de actiunile noastre sau fata de anumite persoane.
Starea de Copil se manifesta prin sentimentele noastre traite in functie de lumea exterioara . Este vorba de acele emotii asemanatoate cu sentimentele noastre din copilarie : spontaneitatea, inocenta, bucurie, pofta de viata, fericire, cretivitate.
O persoana echilibrata reuseste sa gestioneze toate aceste 3 stari ale eului intr-un mod armonios. Fiecare din noi a pastrat starea de copil, pentru ca asa este normal si de noi depinde daca aceasta stare ne poate face mai mult/mai putin viata frumoasa . _________________ "Life is just what happens to you
While you`re busy making other plans"
Trimis: Dum Sep 17, 2006 3:23 pm Titlul subiectului:
ma rog,eu am 17 ani... si am spus ca starea de fericire a copilariei este relativa.Daca traieste in conditii precare,sunt convins ca acel copil ar dori sa treaca peste aceasta faza,iar daca traieste in conditii prosper,ar dori sa nu se mai incheie copilaria. _________________ "Omul s-a nascut,liber dar intotdeauna este inlantuit"---J.J. Rousseau "Contractul social"
Trimis: Dum Sep 17, 2006 4:57 pm Titlul subiectului:
BRANDI a scris:
ma rog,eu am 17 ani... si am spus ca starea de fericire a copilariei este relativa.Daca traieste in conditii precare,sunt convins ca acel copil ar dori sa treaca peste aceasta faza,iar daca traieste in conditii prosper,ar dori sa nu se mai incheie copilaria.
Vroiam sa-ti spun ca zilele trecute treceam cu tramvaiul printr-o zona mai parasita a Bucurestiului ..unde stau in niste case parasite oameni saraci..si am vazut niste fetite care se jucau langa un container de gunoi..pur si simplu ma intrebam cum pot sa mai fie fericite avand in vedere ca traiesc in saracie ..si cum de nu sunt triste in loc sa rada cu gura pana la urechi .
Am zimbit apoi si mi-am adus aminte ca de fapt puterea de a fi fericit vine intotdeuna din interiorul nostru..si in mare parte este o optiune a noastra in viata _________________ "Life is just what happens to you
While you`re busy making other plans"