Pagina de start a forumului Targu-Jiu Online Targu-Jiu Online
Comunitatea virtuala a orasului Targu-Jiu si a judetului Gorj

Întrebări frecventeÎntrebări frecvente   CăutareCăutare   Lista membrilorLista membrilor   Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
View last posts
Radio Infinit

Jianu, Gorun si acolitii cuib de securisti

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Targu-Jiu Online -> Observator
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
antelio
Civilian

Data înscrierii: 01 Apr 2005

MesajTrimis: Joi Feb 08, 2007 5:17 pm    Titlul subiectului: Jianu, Gorun si acolitii cuib de securisti Răspunde cu citat (quote)

Am fost constrans de catre Decanul Facultatii de Litere Magda Jianu sa ma retrag din calitatea de student.
Totul a inceput intr o zi cand dupa un examen esuat, accidental nu l-am salutat pe Monseniur Gorun. Ofensat, lordul invatamanutului romanesc, mi s-a adresat cu" bunaseara ba". Bieninteles ca reactia a fost pe masura: i-am zis " Poate nu va cunosc.......care e problema"
Peste cateva zile am fost chemat sa dau socoteala pentru jignirea grava , in opinia lui, pe care i-as fi aduso. La intanlire, Gorun mi a spus:" Cum nu ma cunosti tu pe mine care sunt nr 2 din invatamantul romanes......sa sti ca am vrut sa te exmatriculez pentru asta....". In fine , mi am cerut scuze pentru asa zisa ofensa si am plecat cu gandul ca s-a terminat si pot sa mi vad in continuare de examene.
Din pacate nu se terminase inca. Peste alte 4 zile, ma suna secretara acestei facultatii si ma chiama sa vb cu doamna Decan Jianu, profesor si de gramatica printre altele. Nici nu banuiam eu ce ma asteapta. Ma prezint la ora stabilita. Madam Jianu, are niste comentari preliminare despre faptul ca nu sunt barbierit. Suspans inca. Si incepe: " Cum ti ai permis sa spui ca " deabia astepti sa ma iau de tine ca ma pui tu la punct". Cum asemenea formula nu mi sta in vorbire, i-am replicat doamnei decan ca nu am zis asa, lucru care e cat se poate de adevarat. Zisesem ceva asemanator intr un cerc restrans de colegi de grupa dar in contextul in care toti se plangeau ca ii numeste idiotioti si alte invective placute doar pt Doamna Decan... Bineinteles ca i-am replicat la aceste acuze in primul rand in legatura cu metodele securiste pe care conducrea acestei Facultati le foloseste pentru a spiona evectiv studentii. Indiferent de ce s-ar discuta intre colegi, josnicii nostrii profesori trebuiau sa stie. Si exclud de aici pe cativa profesori care mie cel putin mi au dat dovada de mult tact pedagogic si comunicare deschisa cu studentii.
Sunt mahnit de aceasta intamplare. Am venit la aceasta Universitate pentru a mi imbunatatii cunostiintele si de ce nu pentru a mi impli un vis. Asemenea indrumatori sunt niste pericole sociale care ingradesc dreaptul la libertate. Este vorba de libertatea de exprimare dar mai ales de liberul acces la educatie garantat prin constitutie.
Asadar dupa discutile cu Madam Jianu , contradictorii dealtfel, am mers al secretariat si am depus cerere de retragere incat simteam ca mi se taie respiratia. CIneva ma inchisese atat fizic cat si phisic intr un fel de inchisoare bolsevica. La fiecare curs ar fi insemnat sa merg legat la ochi si la gura de acum incolo. Asta nu pot tolera iar daca fosti mei colegi pot continua inseamna ca trebuie sa evitam ca si copii nostrii sa fie educatii de produsele acestei Universitatii.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Targu-Jiu Online -> Observator
Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Anunturi Jocuri
Universitatea "C. Brancusi" Tg-Jiu
Happy Hosting to you!