Data înscrierii: 28 Mar 2008 Mesaje: 3 Locație: Roma-nia
Trimis: Lun Mar 31, 2008 8:37 pm Titlul subiectului: Linux: aceeasi problama de conectare la net
Am o problema ca aici .http://forum.targujiu.net/probleme-cu-reteaua-in-openSuse-10.2-t2067.html.Daca ma conectez cu un calculator pe care am Wtndows ,am net prin Ip-ul public doar daca pun DHCP automa tsi i-si ia singur IP,GW.DHCP si DNS-urile
Exemplu : la macul :00:16:4F:5D:21:14
IP: 88.xx.xx.46 ip-ul meu public care se ruteaza pe serverul 88.xx.xx.1
GW: 88.xx.xx.1
DHCP server : 85.zz.zx.7 pe serverul care ma ruteza
DNS 1: 85.zz.zx.1 pe serverul care ma ruteza
Dns 2 85.zz.zx.2 pe serverul care ma ruteza
Dns3: zx:zx:zx:zx in eteriorul retelei
DNS4: zz:zz:zz:zz in eteriorul retelei
Daca trec aceste date in placa de retea sa fie static nu mai am net.
Problema este ca am instalat Linux si pentru ca am alt Mac: la placa de retea nu intra pe net.
Am schimbat ip-ul cu ifconfig hw eth0 00:16:4F:5D:21:14 .
Am scris linia in ...../init.d/boot.local am scris rotarile:
add default gw 88.xx.xx.1 pe eth0
routarea 88.xx.xx.0 po eth0
Bootez si la placa de retea pentru eth0 spune ca nu o poate activa
network-ul. La bootare Suse10.2 executa boot.local si mai pe la urma sysconfig/network/eth0 in care vede adevaratul mac al placi pentru eth0
pe care incearca de 17 ori sa-l instaleze fara succes.
Ma duc si dau ifconfig dupa bootara si i-mi arata ca eth0 are macul pe care i l-am dat eu YP-ul normal broadcastul cu 88.xx.xx.255 netmaskul
255.255.255.0 . Deci ar trebui sa mearga.
Dau ping ex: vx.xz.zz.zz. .Lucreza ceva in backgroud. Dau Ctrl + C si afiseaxa ca a trimis zeci de pachete si a primit 0 100% loss .
Daca setez DHCP auto in sysconfig/network/eth0 cauta sa se conecteze tot pe mac-ul adevarat al placii care nu este in serverul de DHCP si ca atare nu mi face nici o conectare . In ifconfig apare inexistenta placa pentru eth0.
La Fedora rc.d/rc.local se executa la sfarsit dupa trecea de sysconfig/nwtwork/eth.
Cum sa mai incerc ??? _________________ Cu cat Inveti mai mult ,cu atat stii mai mult.
Cu cat stii mai mult ,cu atat uiti mai mult.
Cu cat uiti mai mult ,cu atat citest mai mult.
Cu cat citesti mai mult ,cu atat inveti mai mult.
Si asa de la capat.
Data înscrierii: 29 Ian 2003 Mesaje: 1191 Locație: /dev/null
Trimis: Mar Apr 01, 2008 8:11 am Titlul subiectului:
In primul rand, NU adaugi nimic in boot.local. Scriptul ala ruleaza INAINTEA runlevel-ului normal. Scriptul echivalent rc.local e ALTUL.
man ifcfg, cauta dupa LLADDR. Pui in /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth0 linie cu
LLADDR='MAC:UL:TAU'
Apoi DHCP si sanatate... _________________ Claudiu Cismaru
Network/System Administrator, Software Developer
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum