| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
DoRyN Aspirant
Data înscrierii: 04 Aug 2005 Mesaje: 48 Locație: pe drum
|
Trimis: Lun Dec 19, 2005 11:46 am Titlul subiectului: Partia de schi de la Ranca |
|
|
Am vazut la TV cateva imagini superbe de la Ranca de pe partia de schi, iar in fundal de vedea in mod clar un teleschi. Desi am fost asta-vara pe la Ranca nu am sesizat unde este partia.
Ati fost iarna la Ranca ? Ce posibilitati de cazare exista ? Cat costa? Unde este partia ? Daca e zapada se mai poate urca cu autoturismul ? |
|
| Sus |
|
 |
DoRyN Aspirant
|
Trimis: Mar Ian 10, 2006 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ati prea fost pe acolo
----------------------------------------------------
Rânca, neglijată de autorități
Un articol din Impact in Gorj
Localitatea Rânca, locul pe care toată lumea l-a numit stațiune, este căutată acum de mulți turiști din țară. Vin să vadă ce a putut să ofere natura, pentru că autoritățile locale nu s-au implicat de nici un fel. Cabane construite haotic, fără locuri de parcare, fără rețele de apă, gaze și canalizare, iar autoritățile din Gorj n-au contribuit cu absolut nimic pentru a declara Rânca stațiune. Locul, însă, este minunat și căutat din ce în ce mai mult de către oamenii de afaceri din România pentru a-și construi cabane și de către turiștii care vor să se bucure de sporturile de iarnă.
Natura a înzestrat Gorjul cu un loc absolut superb. Rânca este o zonă care aparține de orașul Novaci și, din păcate, nici o investiție din bugetul local nu a fost făcută pentru a pune în valoare zona. După ce a fost împărțit terenul prin concesiune, gorjenii mai înstăriți s-au apucat de construcția caselor de vacanță. Nimeni nu se gândea că, în câțiva ani, localitatea va fi plină cu trei sute de oameni cum a fost în zilele de Crăciun și Revelion. Atunci, cei care și-au construit cabanele au vrut un loc în care să se refugieze pentru câteva zile de relaxare. În timp, la Rânca s-au construit moteluri și zona s-a dezvoltat din punct de vedere turistic. Puține sunt locurile de cazare din Rânca introduse în circuitul turistic, cele mai multe cazări făcându-se la mica înțelegere. Construcțiile au fost făcute în mod haotic, dar zona cu cele două pârtii de schi este atracția turiștilor din toată țara.
Localitatea nu a fost declarată stațiune și nimeni nici nu s-a gândit la acest lucru. Doar jurnaliștii și-au făcut datoria, relatând despre zona mirifică de munte. Locurile de parcare din jurul cabanelor sau a motelurilor lipsesc cu desăvârșire, lucru care a dus la blocarea în zonă a autoturismelor turiștilor.
Când zăpada și viscolul a ridicat probleme la Rânca s-a văzut neimplicarea autorităților. După ce turiștii s-au blocat în zonă, Primăria din Novaci nu a putut pune la dispoziție decât două utilaje de deszăpezire, se pare că singurele pe care le aveau la dispoziție.
Pentru fluidizarea traficului rutier în zonă a fost nevoie de echipaje ale Poliției Rutiere de la Gorj, iar utilajele de deszăpezire au fost suplimentate de la Drumuri Naționale.
Inclusiv prefectul Ștefan Popescu Bejat a admis ideea neimplicării autorităților pentru această zonă. El spune că ar fi putut atrage fonduri mult mai ușor dacă Rânca era declarată stațiune. Bejat a promis, totuși, că va încerca să declare Rânca stațiune.
Ca în anul 2005, Rânca nu a fost niciodată așa de plină de turiști. Veniți din toate colțurile țării și chiar din străinătate, turiștii au declarat că această zonă poate concura, din punct de vedere al frumuseții zonei, cu alte stațiuni renumite din țară. Pentru bucureșteni, Rânca este un loc mai aproape decât celelalte stațiuni și sunt tot mai interesați de acesta.
GABRIELA MLADIN
http://www.impactingorj.com/actualitate.htm |
|
| Sus |
|
 |
emilush Civilian
Data înscrierii: 11 Ian 2006 Mesaje: 12
|
Trimis: Mie Ian 11, 2006 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut
Teleschiul functioneaza de cativa ani buni la ranca, de altfel in ultima vreme sunt si mai multe oferte de cazare, la cabanute si un minihotel deocamdata, altul mai mare este in constructie. Zapada este acum cam 80 cm, se poate ajunge ori cu masina 4x4 ori cu lanturi daca sunt masini mai micute. Totusi se pare ca e frumos, pe 2 ianuarie se auzea de la politia rutiera din zona ca au coborat aproximativ 2000 de masini .. ar fi indicat si un loc de parcare.
mai multe info
http://www.rancaonline.com
un site pe care incerc sa il mentin cat mai la curent cu activitatile de acolo.
have fun
emil _________________ http://www.rancaonline.com
http://love.restart.ro
http://www.ghici.ro |
|
| Sus |
|
 |
Dracu Civilian

Data înscrierii: 08 Mar 2005 Mesaje: 13
|
Trimis: Joi Ian 12, 2006 5:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Depinde de ce cauti ... daca vrei doar sa stai o zi la ski , e ok ... asta daca merge si partia2 ... ca daca merge numai partia 1 .. atunci e nasol rau de tot ... se face coada jos ca la balamuc, cca 30 persoane ... stai 15 min sa urci si te dai cam in 40 sec, plus ca partia asta e de incepatori .. te rogi de skiuri sa mearga si pana la urma te plictisesti sigur ... in skimb partia 2 e superba ... nu vin toti incepatorii care mai mult incurca lumea pe acolo .. ptr ca e mare si cam grea ptr ei ... de fapt au incercat sa vina si acolo .. dar cand se vad ca stau mai mult pe jos decat pe skiuri .. se lasa in cele din urma.
Mai nasol este daca vrei sa stai si peste noapte, nu ca ar fi preturile mari sau alte faze din astea .. dar parca esti la pensiune acolo .. nimeni nu face nimik ...eventual fiecare sta la el in cabana si incinge un kef .. asta daca ai cu cine (pararea mea)
Teleskiul costa acum 20.000 lei veki ...
De urcat , ce sa zic .. se poate urca lejer .. nu neaparat cu 4x4 sau alte bengosenii de masini ... daca ai lanturi si o punga cu nisip in spate ... e super ok... am urcat saptamana trecuta cu un Fiat Punto II ... din ala micu ... a urcat fara probleme ... mai greu la coborare ca "se cam da de cur in stanga si in dreapta" .
Pozele astea sunt facute pe 7.01.2006, pe partia 2.
Tin sa precizez asta ptr ca am uitat sa setez camera
 _________________ Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
(Georges Brassens) |
|
| Sus |
|
 |
Xarautza God like

Data înscrierii: 05 Noi 2005 Mesaje: 505 Locație: Here
|
Trimis: Joi Ian 12, 2006 6:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte frumoase "pozele" pacat ca nu se vad..  _________________ Cine-i harnic si munceste, taie-n Delta stuf,
Cine fura si nu-l prinde, doarme noaptea-n puf.... |
|
| Sus |
|
 |
saurian Generalu' Rommel

Data înscrierii: 27 Apr 2005 Mesaje: 2021 Locație: pe-aci prin Gorj
|
Trimis: Joi Ian 12, 2006 8:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ba se vad mai... ce ai?? Data e si mai misto.... 2014???  _________________ Membru de onoare al Asociatiei Romane de Frecat Menta |
|
| Sus |
|
 |
Dracu Civilian

Data înscrierii: 08 Mar 2005 Mesaje: 13
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 12:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Bah Saurian, daca tot vrei sa pari Gigi Contra .. ar fi mai bine sa citesti, pentru ca am scris ca am uitat sa setez data si ora la camera ....pffff ... ce oameni ... _________________ Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea.
(Georges Brassens) |
|
| Sus |
|
 |
Xarautza God like

Data înscrierii: 05 Noi 2005 Mesaje: 505 Locație: Here
|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuzeeeee....dar la mine nu s-au vazut ieri..si nush d c...e OK acum?
Acum se vad...nice pozele.. ...Pfff...Saurian..Saurian...you bad boy!  _________________ Cine-i harnic si munceste, taie-n Delta stuf,
Cine fura si nu-l prinde, doarme noaptea-n puf.... |
|
| Sus |
|
 |
saurian Generalu' Rommel

|
Trimis: Vin Ian 13, 2006 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Dracu a scris: | | Bah Saurian, daca tot vrei sa pari Gigi Contra .. ar fi mai bine sa citesti, pentru ca am scris ca am uitat sa setez data si ora la camera ....pffff ... ce oameni ... |
Bah nu vreau sa fiu si nush ce te agiti asa ca sprayu' !!! Am zis doar ca e funny chestia. Care-i problema ta? Lasa dreaq nervii ca nu-ti sta bine cu fatza incretzita. _________________ Membru de onoare al Asociatiei Romane de Frecat Menta |
|
| Sus |
|
 |
FireEyes Generalu' Rommel

Data înscrierii: 02 Sep 2003 Mesaje: 2122 Locație: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
saurian Generalu' Rommel

|
Trimis: Sâm Ian 14, 2006 8:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
2020 - asta-i anu' potrivit... Au aia un vin... phuai... o minune... _________________ Membru de onoare al Asociatiei Romane de Frecat Menta |
|
| Sus |
|
 |
emilush Civilian
Data înscrierii: 11 Ian 2006 Mesaje: 12
|
|
| Sus |
|
 |
DoRyN Aspirant
|
Trimis: Joi Feb 02, 2006 7:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am eu cateva de asta-vara, le poti vedea AICI. |
|
| Sus |
|
 |
DeeJay God like

Data înscrierii: 04 Sep 2005 Mesaje: 580 Locație: un loc cu verdeatza si lumina
|
Trimis: Sâm Feb 24, 2007 5:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
| emilush a scris: | | Daca are careva poze de la Ranca si au iesit bine, nu conteaza daca sunt vara sau iarna, mi'ar placea sa ma uit peste ele |
cateva de iarna aici si aici _________________
Why am I dying to live if I'm just living to die? |
|
| Sus |
|
 |
hascu Civilian

Data înscrierii: 02 Iul 2007 Mesaje: 21 Locație: BUCURESTI
|
|
| Sus |
|