Data înscrierii: 11 Mar 2005 Mesaje: 2355 Locație: www.atlabs.ro
Trimis: Lun Mai 05, 2008 12:53 pm Titlul subiectului: Perceptiile managerilor legate de dezvoltarea web
Salut,
M-am gandit sa adun pareri si sa contribuim cu totii prin dialogul (sper!)generat, la a informa (atat cat putem) asupra acestui aspect: acela al existentei unui site pe web (indiferent ca el are scop comercial sau nu) - ptiu cate paranteze am folosit !
O sa ridic doar cateva probleme intampinate de mine in activitatea mea pe care sa le dezbatem. Iata cateva intrebari / probleme:
- De ce managerul unei firme (in 90% din cazuri) da sugestii de dezvoltare al unui site pe Internet ? "Vreau asa pt ca asa are concurenta..."
- Majoritatea vad un site ca o chestia "la moda", nu o solutie business
- De ce nu exista cultura web aferenta faptului ca sunt necesare mai multe etape pt o solutie buna pt o companie si pt asta este nevoie de bani. Cine are impresia ca astazi se mai pot face minuni cu cateva sute de euro investiti intr-un website... nu stie ce vorbeste
Daca etapele unei astfel de solutii sunt: inregistrare de domeniu, gazduire, proiectare site si strategie web, realizare website (design, implementare, rezolvare de bug-uri), mentenanta (aici pot include administrare si eventuala actualizare), partea de seo ..aceeasi majoritate se rezuma la a se limita la primele 2-3 etape, pt ca nu sunt constienti ca un site promovat si actualizat reprezinta 80% din succesul lui.
De ce bugetele legate de marketingul imaginii pe web sunt = 0 in 90% din cazuri ?
De ce nu se intelege ca o solutie ok nu mai poate fi furnizata de adolescenti care doar stiu html / php si este nevoie de o echipa care sa se ocupe de etapele mai sus amintite ?
Data înscrierii: 08 Sep 2006 Mesaje: 103 Locație: Rovinari
Trimis: Lun Mai 05, 2008 3:14 pm Titlul subiectului:
parerea mea e ca uni duc lipsa de imaginatie, de aceea incearca sa copieze si se multumesc cu atat, iar daca cel care ii face site-ul vede ca acesta nu este dispus sa plateasca pentru al ajuta cu ideei originale, o sa ii faca copia si gata... copia ma refer ca idee sa nu se inteleaga altceva...
uni nu vad imaginea de amsamblu, nu gandesc ce o sa fie in viitor, de aici si dezinteresul pentru o pagina web...
o adresa de e-mail pe propiul domeniu spune multe despre o firma, iar un website poate contine informatii de mare valoare pentru vizitatori, una e sa trimiti un catalog pe fax sau e-mail si alta e sa spui "vizitati pagina noastra web".
Data înscrierii: 11 Mar 2005 Mesaje: 2355 Locație: www.atlabs.ro
Trimis: Lun Mai 05, 2008 5:27 pm Titlul subiectului:
clubd a scris:
parerea mea e ca uni duc lipsa de imaginatie, de aceea incearca sa copieze si se multumesc cu atat, iar daca cel care ii face site-ul vede ca acesta nu este dispus sa plateasca pentru al ajuta cu ideei originale, o sa ii faca copia si gata... copia ma refer ca idee sa nu se inteleaga altceva...".
clubd, retine ca o solutie normala nu se rezuma la etapa realizarii unui site (indiferent de calitatea si costul acestuia)
clubd a scris:
uni nu vad imaginea de amsamblu, nu gandesc ce o sa fie in viitor, de aici si dezinteresul pentru o pagina web...
o adresa de e-mail pe propiul domeniu spune multe despre o firma, iar un website poate contine informatii de mare valoare pentru vizitatori, una e sa trimiti un catalog pe fax sau e-mail si alta e sa spui "vizitati pagina noastra web".
Nu cred ca trebuie sa privim doar in viitor pentru asta..eu cred ca prezentul ne este "suficient". Competitia online este una dura si in RO... nu mai zic de piata mondiala.
Data înscrierii: 22 Iun 2005 Mesaje: 532 Locație: In Fata monitorului
Trimis: Lun Mai 05, 2008 6:24 pm Titlul subiectului:
Nu se pune mare accent pe un site... Internetul nu mai trebuie sa fie considerat un "lux" pentru ca azi mai toti avem un amarat de PC acasa si toti au un abonament la internet... problema e ca majoritatea nu stiu sa-l foloseasca asa cum ar trebui... (vezi generatia HI5 ) dar nu intru in detalii despre chestia asta...
Un manager vrea un site atunci cand constata ca una din firmele concurente are un site si probabil ca are "ceva mai mult succes" si atunci da din colt in colt iar cand li se face o oferta dupa ce le prezinti un portofoliu se fac de negasit iar peste o saptamana vezi un site de genul institutiilor publice (stii tu, mitrut, despre ce vorbesc). _________________ ******************************************
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum