| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| RDS sau Retea de cartier |
| prefer o conexiune direct de la RDS (Cable Link) |
|
36% |
[ 8 ] |
| prefer o conexiune de la un provider de cartier |
|
63% |
[ 14 ] |
|
| Voturi totale : 22 |
|
| Autor |
Mesaj |
mitrutz Generalu' Rommel

Data înscrierii: 11 Mar 2005 Mesaje: 2358 Locație: www.atlabs.ro
|
|
| Sus |
|
 |
dmldone God like

Data înscrierii: 22 Apr 2005 Mesaje: 752 Locație: Tg-Jiu
|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 2:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
| a t labs network. coooooooooooool. si imi place si noua interfata a forumului. |
|
| Sus |
|
 |
saurian Generalu' Rommel

Data înscrierii: 27 Apr 2005 Mesaje: 2021 Locație: pe-aci prin Gorj
|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu cred ca e bine pusa intrebarea. Vezi tu, daca vine un tip din cartier si-mi zice "Iti garantez internet la fel ca RDS da la un pret mai bun", il accept pe asta, da in rest? ce fac? Renunt la RDS pt o conexiune pe care as avea-o daca as utiliza dial-up? _________________ Membru de onoare al Asociatiei Romane de Frecat Menta |
|
| Sus |
|
 |
mitrutz Generalu' Rommel

|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 3:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai problema se pune in felul urmator....
stiam ca aici va ajunge discutia...ceea ce si asteptam:)
exista 2 variante:
1. iei cable link - ofertele bine stiute
avantaj: ai telefonie
dezavantaj: in metropolitana merg cu max viteza modemului
2. iei de la un provider de cartier
avantaj: ai acces la vitezele metropolitane
dezavantaj: nu ai telefonie (asta e compromisul)
ideea este ca sunt putini cei care pot alege..pt ca in zona in care este un provider de cartier nu prea este RDS-ul cu semnal "direct" si invers... _________________ Mitrut Stanoiu
www.happyhosting.ro | www.itsupermarket.ro | www.mitrutstanoiu.ro | www.atlabs.ro
Ultima modificare efectuată de către mitrutz la Sâm Dec 17, 2005 7:53 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
saurian Generalu' Rommel

|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 5:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
In cazul asta, intrebarea e ceva de genul "Vrei sa ramai cu bani in buzunar, sau vrei sa-i arunci pe geam?" Logic ca preferi providerul de cartier, nu? Telefonia aia nu ma incalzeste cu nimic. Sistemul de tarifare nu este foarte diferit de Romtelecom - ma refer la preturi aici, singurul avantaj fiind ala ca RDS-ul nu te fura. Sau cel putin nici mie nici cunoscutilor care au telefonie prin RDS nu ni s-a intamplat asta. _________________ Membru de onoare al Asociatiei Romane de Frecat Menta |
|
| Sus |
|
 |
mitrutz Generalu' Rommel

|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 5:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
sa stii ca diferenta de la romtelecom la rds este ENORMA dpdv al telefoniei la capitolul cost
eu ies cu factura undeva la jumatate din cat vorbeam pe romtelecom cu RDS-ul... si vorbesc la fel de mult..ca sa nu mai zic ca atunci cand sunt acasa nu mai dau nici un telefon de pe mobil pe alt mobil (eventual pe centul din weekend) _________________ Mitrut Stanoiu
www.happyhosting.ro | www.itsupermarket.ro | www.mitrutstanoiu.ro | www.atlabs.ro |
|
| Sus |
|
 |
saurian Generalu' Rommel

|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 6:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| mitrutz a scris: | sa stii ca diferenta de la romtelecom la rds este ENORMA dpdv al telefoniei la capitolul cost
eu ies cu factura undeva la jumatate din cat vorbeam pe romtelecom cu RDS-ul... si vorbesc la fel de mult..ca sa nu mai zic ca atunci cand sunt acasa nu mai dau nici un telefon de pe mobil pe alt mobil (eventual pe centul din weekend) |
Tu, ca firma. Dar gandeste-te ca majoritatea locuitorilor din orasul asta e saraca. Si pe ici pe colo e cate un pusti care face eforturi sa-si bage net. Nu-l intereseaza telefonia RDS ci doar Internet-ul. Asta pentru ca oricum maica-sa si taica-su se chinuie sa se incadreze alea 100 de minute sau impulsuri (ce-o fi) gratuite. _________________ Membru de onoare al Asociatiei Romane de Frecat Menta |
|
| Sus |
|
 |
mitrutz Generalu' Rommel

|
Trimis: Joi Iun 09, 2005 6:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
problema se pun in felul urmator:
ai de ales intre cele 2 variante:
1. platesti la romtelecom 600.000 si vorbesti ..pauza de banii astia
2. platesti la rds 600.000 si vorbesti muuuult !
cam asta e diferenta
sa stii ca eu ca firma am facturi cu mult mai mici decat multe pers fizice...tarifele sunt identice in ambele cazuri  _________________ Mitrut Stanoiu
www.happyhosting.ro | www.itsupermarket.ro | www.mitrutstanoiu.ro | www.atlabs.ro |
|
| Sus |
|
 |
byrev Experienced

Data înscrierii: 13 Feb 2005 Mesaje: 122 Locație: tg-jiu
|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 12:43 am Titlul subiectului: On Topic |
|
|
Retea de cartier:
Avantaje
1. Comunitate
2. Descentralizare
3. Concurenta pentru altii
4. Sharing (DC++)
5. Viteze intre cilenti pana la 100Mbps (la RDS ptr asta o sa platesti cel putin de 7...8 mai mult la abonament ca sa nu vb de conectare)
6. gaseti in retea aproape tot ce vrei (nu poti multumi niciodata pe toata lumea)
7. Ai slot la serverul local
Dezavantaje:
1. Viteza nu este garantata si in extern poate sa fie mai mica decat pe un cablelink obisnuit la 9$TVA abonament.
2. Nu ai si telefonie (care oricum nu este chiar gratuita)
3. Exista uneori o legatura mai apropiata intre client si beneficiar care in general dauneaza ambelor parti.
4. Unele retele (de ex. a mea) au limitari in ceea ce proveste traficul extern cat si accesul pe alte huburi decat cel local. _________________ Utilitare Internet , Avatare
Check Yahoo ID OnLine , Matrimoniale, Dating |
|
| Sus |
|
 |
mitrutz Generalu' Rommel

|
|
| Sus |
|
 |
byrev Experienced

|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 11:08 am Titlul subiectului: Limitare |
|
|
Personal nu ma afecteaza Poate sa limiteze si al 1Mbit/s
(dar am observat ca se incearca limitearea la 10Mbit/s).
Solutia o stii: Am zis'o si lui Madalin3D si cred ca ti'a spus deja! _________________ Utilitare Internet , Avatare
|
| Sus |
|
 |
mitrutz Generalu' Rommel

|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 11:11 am Titlul subiectului: |
|
|
in principiu sunt de acord cu ideea ..care este deja implementata in bucuresti.
este bine sa priviti si din punctul de vedere al furnizorului de semnal (intelegi tu ce vreau sa zic...dpdv finaciar nu este convenabil pt el) ...este vorba de contracte ferme care sunt in derulare..
interconectarea nu poate decat sa fie benefica. trebuie o analiza la sange a costurilor
mai bine continuam discutia la o bere sa nu vb mult in parabole _________________ Mitrut Stanoiu
|
| Sus |
|
 |
byrev Experienced

|
Trimis: Lun Oct 10, 2005 1:12 pm Titlul subiectului: ;) |
|
|
Normal ca aceste costuri nu sunt tocmai modice !
Daca 1m / FO este ~ 1 E (la 4 Km pe tambur) se inteleg costurile, acum insa depinde de cine e sau nu cu noi! Da trebuie sa vedem ce e si cu berea aia... _________________ Utilitare Internet , Avatare
|
| Sus |
|
 |
mitrutz Generalu' Rommel

|
|
| Sus |
|
 |