Pagina de start a forumului Targu-Jiu Online Targu-Jiu Online
Comunitatea virtuala a orasului Targu-Jiu si a judetului Gorj

Întrebări frecventeÎntrebări frecvente   CăutareCăutare   Lista membrilorLista membrilor   Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
View last posts
Radio Infinit

Abuzul de medicamente;tratamentele dupa "ureche"

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Targu-Jiu Online -> Discutii libere
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
s_liliana
Civilian

Data înscrierii: 15 Noi 2007

MesajTrimis: Mar Mar 18, 2008 9:01 pm    Titlul subiectului: Abuzul de medicamente;tratamentele dupa "ureche" Răspunde cu citat (quote)

Nu de foarte putine ori mi s-a intamplat sa fiu in farmacie si sa asist la "consultatii si prescriptii " efectuate de farmacist in sensul ca omul vine si spune :"dati-mi si mie ceva pentru dureri de cap " , iar farmacistul ii vinde ce considera el ca i-ar fi bun pentru durerea de cap fara sa se intrebe "oare de ce-l doare capul , oare n-o avea si vreo alta boala asociata care sa-i contraindice acest medicament?"; o asa zisa banala durere de cap poate avea multiple cauze , unele chiar foarte grave , iar mascarea lor cu antialgice nefacand decat sa intarzie prezentarea la medic si stabilirea unui diagnostic corect . Atunci cand se indica un medicament e bine sa sti ce probleme de sanatate mai are omul pentru ca anumite afectiuni pot fi agravate de unele medicamente; de exemplu un antiinflamator pentru o durere reumatica administrat la un pacient cu ulcer gastric ii poate agrava foarte mult ulcerul , ducand chiar la complicatii de genul hemoragiei digestive . Anumite medicamente care la prima vedere pentru un om de rand par total inofensive pot avea efecte dezastruase in anumite situatii .
Ce este mai grav e faptul ca a devenit o obisnuinta a se administra medicamente la copii fara indicatia medicului , parintii tratandu-si copiii cu antibiotice pe care le procura de la farmacie precum legumele de la piata , iar ideea generala e ca antibioticul cel mai puternic e cel mai bun si "bombardeaza " bietii copii pentru orice raceala banala (guturai) cu antibioticul cel mai puternic , rezultatul fiind doar deprimarea si mai mult a rezistentei organismului intrucat antibioticele nu actioneaza pe virusi .Ceea ce ar trebui sa inteleaga cei care ar putea sa limiteze acest consum anarhic de medicamente este ca daca nu poti sa ajuti pe cineva , e bine cel putin sa incerci sa nu-i faci rau .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Devan
Civilian

Data înscrierii: 09 Mai 2006
Locație: Targu-Jiu

MesajTrimis: Mar Mar 18, 2008 10:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Trebuie sa recunosc ca de fiecare data cand ma imbolnavesc( asta destul de rar) ma bombardez cu antibiotice in speranta ca vor suprima raceala mai repede.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
claudiu
Site Admin

Data înscrierii: 29 Ian 2003
Locație: /dev/null

MesajTrimis: Joi Mar 20, 2008 8:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Saru' mana doamna doctor! Si bun venit pe forum!
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Dita^
Rookie

Data înscrierii: 21 Iun 2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Mar 20, 2008 10:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

corect.. cred ca in parte este vina farmacistilor, care deja parca sunt veritabili medici.. printr-o simpla privire, nici macar palpare (in cazul in care sa zicem ar fi cazul) recomanda fel de fel de medicamente.. daaaaaaaar, este si vina pacientului. a bolnavului care de teama sa mearga la medic (fiindca din nefericire sunt fel de fel de medici in tara asta, de fapt, in lume, ca nu numai la noi cred ca este asa) se trateaza dupa ureche. am vazut un documentar pe discovery despre actiunea (sau dubla actiune) a antibioticelor.. pe de o parte distrug atat ce trebuie cat si ce nu trebuie (imi scuzati exprimarea, dar nu cunosc terminologia), iar organismul, sau mai degraba "agentii daunatori" dezvolta rezistenta la antibiotice datorita consumului excesiv de astfel de medicamente..

LE: si, mai rau, mai sunt si oameni care nici macar la farmacist nu mai apeleaza, intreaba direct un prieten Exclamation
christofor.gr
Civilian

Data înscrierii: 22 Noi 2007
Locație: ATHENS HILTON

MesajTrimis: Mie Mai 28, 2008 12:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

EU SUNT ACOPERIT 100% DE DOAMNELE TOPICULUI.BINE INTELES CA EXISTA MEDICI "PREGATICI" SI ALTI MAI PUTIN PREGATICI.PROBLEMA ESTE LIPSA DE CULTURA A POPULATIEI(CAND CONSTRUIESTI O CASA APELEZI LA UN INGINER CONSTRUCTOR PAR EX. ASA CA IN CAZ CA EA SE DERIMA EL POARTA VINA.DACA FACI CHESTIA ASTA PT OBIECTE,MAI MULT SAU MAI PUTIN VALOROASE,CUM AR FI MASINA,CASA,TV...NU O FACI PT PROPRIA TA SANATATE?SE PARE CA NU!!PE DE ALTA PARTE ASA CUM AM ZIS NU TOTI MEDICI SUNT LA FEL CUM NU TOATE MASINILE NU SUNT LA FELSAU CUM PULPA DE PORC NU COSTA LA FEL CA CIOLANUL.CEA CE PLATESTI AIA IEI.PE DE ALTA PARTE,DACA FARMACISTUL POATE INLOCUI PE MEDIC ATUNCI DE CE URECHILE MELE MAI EXISTA FACULTATE DE MEDICINA SI NOI STAM CA PROSTI CEL PUTIN 6 ANI DIN VIATA NOASTRA SA NE TOCAM NERVII?NU CALCULEZ ANI DE SPECIALIZARE NICI FAPTUL CA TREBUIE SA STUDIAM TOATA VIATA CA SA FIM LA CURET CU ULTIMELE NOUTATI.)MA SCUZATI PT TONUL NICI NU AVEAM DE GAND SA RASPUND DAR M AM ENERVAT.
claudiu
Site Admin

Data înscrierii: 29 Ian 2003
Locație: /dev/null

MesajTrimis: Joi Mai 29, 2008 10:22 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Domnule Christofor,

NU este frumos ca sa scrieti cu CAPS tot postul... Este lipsa de respect pentru utilizatori. Vedeti Netiquette.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
christofor.gr
Civilian

Data înscrierii: 22 Noi 2007
Locație: ATHENS HILTON

MesajTrimis: Joi Mai 29, 2008 10:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scuze.
N-am facut o intetionat.
N o sa se mai repete.
Have a good day.
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Targu-Jiu Online -> Discutii libere
Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Anunturi Jocuri
Universitatea "C. Brancusi" Tg-Jiu
Happy Hosting to you!